yang suka conteng

my all

salam,

it's may now .. cepat masa berjalan kan .? huhu ..

tadi pegi dengar ceramah pasal " khalwat : di mana maruah umat islam " .. huh.? since when i'm the one who are going to the such even like that ek .. since tadi tuh laa .. ngee .. no laa .. da ustaz suruh pegi an .. malas nak bertekak .. malas nak buang air liur .. MALAS .!!! yup .. now i realize that the ' malas ' in me da makin terok .. hurm

nothing to say bout the ceramah since bbc bukan laa baek sangat an .. tapi ada hadis or sepotong ayat quran ( i've forgotten , sorry .. my bad ) kata

sampaikanlah walau hanya sepotong ayat

jadi kire aci laa kalo bbc share in 1 cute sentence je ek .. hee :D

tak perlu berubah secara drastik .. berubahlah step by step .. Allah melihat usaha kita , bukan hanya hasil daripada usaha itu ..

apa pulak kena mengena dengan khalwat .? aha .. fikir - fikirkanlah ..bukan selalu bbc ajak korang berfikir kat blog bbc nieh :D

back to what i want to post .. actually bbc try to muhasabah diri sehabis baik time ceramah yang bbc join tak sampai setengah jam tuh ( yelaa an .. ada hal yang kena settle on that hour gak so let first be the first )

nape tiba - tiba je ade inisiatif nak muhasabah diri .?
sebab tadi fini ( my classmate ) tego : mira sakit hari nieh .. tak bole bergurau

huhu .. ntah laa .. sometimes i dont even know what's wrong with myself .. sumpah tak paham .. pelik .? bukan takat pelik da nieh .. da masuk luar alam daa .. ngee

ok .. ada anonymous kata : friend is the one who can understand you the most more you understand yourself :D

i love that quote tuh coz it is true laa

maka dengan itu ( ayat makin lama makin skema .. do you realize that .? ) di sini , bbc macam nak state a few facts bout myself yang i realize laa ..

** i'm egomaniac .. i thought i've found the medicine to my maniac yang satu nieh tapi rupanya tuh sume angan - angan belaka .. so sad ok

** my kesabaran sangat nipis .. senipis kulit bawang bak kata ada laa orang tuh .. so jangan uji kesabaran bbc nieh .. kalo tak memang kira anda mencari nahas laa tuh .. bukan mengugut tapi ............. this lead to the fact num 3

** bbc seorang yang cepat panas .. tapi thank god bukan jenis yang mengamok tak kira tempat tuh .. bila tengah panas bbc selalu diam , try abis baik tok tahan biar tak mati anak orang yang buat panas tuh tapi bila da tak tahan sangat maka sila laa dengar ayat - ayat cinta berbisa daripada bbc

** hampir setiap masa bbc akan main - main dan hanya akan ada satu - satu masa je bbc akan jadi seorang yang sangat serius dan bila datang masa serius itu , jangan anda try to main - main ajak gurau budget loving sebab i dont like it .. ada sebab kenapa bbc serius and ketahuilah yang sebab itu bukan main - main

** bbc cepat rimas .. tak suka something yang overacting .. yes , i admit i'm the one who are over but tak yah laaa over sangat .. sikit - sikit da laa ..

** and bbc tak suka something yang keep repeating .. bosan tauu.!! hari - hari talk about the same thing , joke with the same thing , keep ulang cakap benda yang sama hari - hari .. korang tak bosan ke macam tuh .? kalau sekali sekala its ok taw .. i'll accept , i'll laugh but when it keep repeating , bbc akan mula rasa annoying .. time tuh muka akan menjadi pemberi riaksi yang terbaik

** tak payah susah - susah perah kepala anda untuk memuji bbc sebab i'm not the one who can easily accept puji - pujian .. bbc akan rasa anda macam ' menganjing ' walaupun sebenarnya anda ikhlas .. maaf , bukan apa , cuma ...... it just me yang tak boleh terima ..

** justeru itu , jangan pelik bila bbc yang meroyan memuji diri sendiri .. itu adalah salah satu cara untuk seorang bbc menaikkan semangat , keyakinan dan motivasi dalam dirinya

** bbc seorang yang manja .. terlalu manja sebenarnya .. jadi dier akan kelihatan mengada - ngada bila bersama dengan orang - orang yang memanjainya

** yup , i'm the one who are gedik .. and i'm not malu to admit it .. sebab gedik bbc hanya dalam lingkungannya .. dan ada masa - masanya ..

** bbc kena jugak mengaku yang walaupun umur da masuk 19 , i'm not too mature .. kerana sifat - sikap di atas rasanya .. huuu

** oh yaa .. hampir terlupa .. bbc sangat senang membenci seseorang .. nasib laa .. kadang - kadang tuh just sebab benda kecik , tapi bbc da hate he/she damn hell .. and once i hate someone , i'll keep hating till the end .. anda buat laa apa pown , tapi perasaan benci itu susah sangat kowt nak buang

** haa .. despite of tak suka di puji , bbc open bila orang mengkritik sebab bbc rasa disayangi lak bila dikritik .. ngee .. kau memang luar alam bbc .. baik kau check ko alien ke manusia ..huhu bukan apa .. bbc percaya pada : orang tegur kerana sayang .. mahukan perubahan yang baik .. kalau dier tak sayang , dier takkan kritik bbc .. dier tak nak bbc ulang kesilapan jadi dier tegur .. so it's good rite :D

** i'll sleep when i'm tension and i'll sing loudly when i'm not in the right mood .. bila datang tension and i'm not in the right mood , i'll miss my home sweet home .. rumah sendiri , bilik sendiri jadi senang nak buat apa je ..

** tak payah budget sweet dengan bbc sebab i'm heartless .. someone stole my heart and gone with it without give my heart back ..

** my gesture express more than my mouth .. bbc sangat susah meluahkan pujian , kata - kata sayang and everything yang bersangkut paut dengannya .. tapi cubalah untuk fahami my gesture then you'll know how much i care and love people around me

** bbc kedekut .. haha .. bukan apa .. cuma bbc tak pandai memberi jika anda tidak meminta .. kalau anda meminta , insyallah bbc akan memberi .. bunyi macam bodoh .. tapi paham - paham je laaa .. bbc tak pandai memilih something sweet as a prezen so redha je laa bila on your birthday , there's no prezen .. bukan stingy sayang harta tapi itulah .. my bad :(

** bbc tak suka suprise .. sebab tiap kali bbc tengok orang sekeliling plan suprise , mesti tak bape nak jadi .. bila tak jadi , orang yang plan mesti rasa tak best .. so untuk kebaikan bersama , i hate suprise

** and i hate people who are no manners .. jenis yang tak belajar sivik tuh .. macam manusia tak bertamadun je bbc rasa ..

macam panjang da bbc membebel .. ok laa ek .. mesti boring da baca .. i'll stop here .. hehe

oh .. last .. this is only the facts that i notice by myself and i know there are many more that i dont know .. just ask the rest to my friend ( my big family in the spesifik ) if you want to know .. haha

..bulan bintang capricorn..

4 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

BAGUS DENGAR CERAMAH... BUAT BAIK WALUPUN SIKIT TAHNIAH KO

Hamzah Ian said...

wow.. baguss

Anonymous said...

gsybuyhrxhowhrzlsyfsw. acne treatment
atzapw

Anonymous said...

aku nie beb ....
yeahhhh...love dis post....sbb....kite same..hee....
gedik..manje...xsweet...suke kritik org....

eventhough ko ssh nk ckp ko syg aku beb..aku taw ko saayaaaaannnngggggg saaaannnnngggggaaattttt kat aku......

:D